Središče RotundaMinistrstvo za notranje zadeve.Naložba v vašo prihodnost
E-obvestilnik

Vpišite svoj spletni naslov za prejemanje rednega tedenskega obvestilnika.


Kontakt
Središče Rotunda, Stičišče NVO Obalno-kraške regije,
Destradijev trg 11
SI-6000 Koper
Tel.: +386 (0) 590 47 121
Fax.: +386 (0) 590 47 122
Aktualne novice

Spremenimo minus v plus!

Datum: 19. september 2013 00:00

Z objavo peticije na spletni strani Tretji člen in s konferenco za medije je Umanotera začela s kampanjo Spremenimo minus v plus!.

Število organizacij, ki se kampanji pridružujejo kot parnerji, z vsakim dnem narašča – zdaj nas je že več kot 60. Oblikuje se močan glas civilne družbe, ki vlado poziva, da v rebalansu proračuna za leto 2014 zagotovi ukinitev škodljivih subvencij v višini vsaj 100 milijonov EUR in s tako privarčevanimi sredstvi ohrani pravice na področju zdravstva, izobraževanja, sociale, kulture in pokojnin.
Podporniki kampanje pozivamo, da v čim krajšem času zberemo čim več podpisov pod peticijo. Premierki jih bomo predvidoma predali že konec tedna, saj se priprava rebalansa proračuna preveša v zaključno fazo.
Vaša vloga pri pridobivanju podpisov je ključna za uspeh kampanje, zato vas prosimo za akcijo v 4 korakih:

  • Podpišite poziv na spletni strani www.tretjiclen.si/slo/mp in k podpisu povabite vse v pisarni.
  • Uporabite vaše adreme članov, sodelavcev, partnerjev, prijateljev ... in jih pozovite k podpisu poziva. Predlog za vsebino e-dopisa vam pošiljamo v priponki.
  • Objavite podporo pozivu na vaši spletni strani in v družabnih omrežjih (FB, Twitter) in pozovite k podpisu. Pasice za grafično opremo vaše objave lahko prenesete tukaj. Kampanjo lahko širite tudi po svojih profilih v družbenih medijih. Na Facebooku (www.facebook.com/tretjiclen) delite naše objave ali pa napišite svojo, kot npr.: 'Podpišite peticijo, ki jo je pripravil @Tretjiclen: www.tretjiclen.si/slo/mp #minusplus' Kampanjo lahko delite tudi po Twitterju na naslovu www.twitter.com/tretjiclen (hashtag: #minusplus).
  • Dodajte vabilo k podpisu peticije v podpis vaših elektronskih sporočil, npr.: »Pridružite se pozivu vladi za ukinitev škodljivih subvencij na www.tretjiclen.si/slo/mp«.
Hvala za vašo podporo.
Naši glasovi so naša moč!

<<  Nazaj na seznam novic

Organizator in pobudnik izdelave:
Regionalno stičišče NVO
Oblikovanje celostne grafične podobe:
Irena Krešević
Elis Kadić
Oblikovanje spletne strani, tehnična podpora in izvedba:
Mugo d.o.o.